latinica  ћирилица
05/09/2024 |  10:55 ⇒ 10:55 | Autor: TANЈUG

Udruženje bivših igrača i trenera FK Partizan: Tražimo hitnu smjenu uprave kluba

Udruženje bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika Partizana saopštilo je danas da traži momentalnu smjenu uprave fudbalskog kluba iz Humske.
FK Partizan - Foto: RTRS
FK PartizanFoto: RTRS

Ovo Udruženje je u saopštenju uputilo i poziv na hitno i transparentno organizovanje nove, legitimne Skupštine, uz aktivno učešće navijača i onih koji, kako se navodi, istinski vole Partizan.

Nećemo pristati na kozmetičke promjene koje samo produžavaju već napisani scenario uništenja Partizana, dodaje se u saopštenju.

Udruženje bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika crno-belih je u maju ove godine uputilo "Apel za slobodan Partizan". U Apelu su se, između ostalog, tražile neopozive ostavke svih rukovodećih organa kluba, kao i raspuštanje sadašnjeg saziva Skupštine i ostavke svakog od 41 predstavnika.

Partizan više nije klub svojih navijača, već privatno vlasništvo nekolicine bahatih pojedinaca (uz saučesništvo nekolicine naših bivših saigrača, koji im služe) koji su legalizovali kriminal, uveli kulturu nepotizma dok se bezočno bogate na račun kluba.

Stadion je pust, zarastao u korov, a dug se mjeri desetinama miliona evra! Navijači opravdano bojkotuju domaće utakmice u znak protesta protiv ovog najmračnijeg košmara u kome nas drže prisilom,  kaže se, između ostalog, u saopštenju Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika Partizana.

Fudbaleri Partizana nisu uspeli ove sezone da izbore plasman u grupnu fazu nekog od evropskih klupskih takmičenja.

Partizan je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan od kijevskog Dinama, a potom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od Lugana. "Crno-beli" su u plej-ofu za plasman u Ligu konferencije eliminisani od Genta.

Partizan se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli Superlige Srbije sa 11 bodova iz pet utakmica.