latinica  ћирилица
05/09/2024 |  11:20 ⇒ 14:11 | Autor: sputniknews.com

Vučić: Primio sam poziv za BRIKS prije desetak dana - u vrijeme samita imamo i važne goste u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je prije 10-12 dana dobio ljubazan poziv od predsjednika Rusije Vladimira Putina da prisustvuje samitu BRIKS u Kazanju u oktobru.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Јadranka Ilić) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Јadranka Ilić)

- Mi tada imamo važne goste iz inostranstva, ali ne bih sad o tome da govorim, o tome ćemo da pričamo 10. oktobra - rekao je Vučić, drugog dana posjete Podrinju, gdje obilazi radove na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica, u naselju Štitar.

- Imamo mnogo važnih posjeta, kako to klinci kažu - gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRIKS-a na pozivu i predsjedniku Putinu. Imamo i Njujork, i već sada znam da ću imati razgovore sa najmanje šest predsjednika i sa najmanje sedam ili osam premijera na marginama sjednice generalne skupštine UN - rekao je Vučić novinarima.

Vučić je ponovio da se Srbija nalazi na evropskom putu, ali da čuva svoja tradicionalna prijateljstva sa Rusijom, Kinom, Azerbejdžanom, ističući da je to politika realnosti i ozbiljnosti.

On je naveo i da Beograd obilježava 80 godina od oslobođenja 20. oktobra, dodajući da će tada biti priređeni brojni programi i planovi.

- Ne zaboravite da je 80-godišnjica oslobođenja Beograda 20. oktobra i Crvena armija je ta koja je najvećim dijelom uz pomoć naših trupa oslobodila Beograd i donijela slobodu našoj zemlji zajedno i sa Rusijom i svima drugima koji su učestvovali u oslobađanju - rekao je Vučić.