latinica  ћирилица
05/09/2024 |  11:57 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Poziv Mreži žena MUP Srpske - WPON za prijem u Evropsku mrežu žena u policiji

Mreža žena MUP Republike Srpske - WPON prihvatila je poziv Evropske mreže žena u policiji za članstvo u ovoj evropskoj asocijaciji čiji je cilj unaprijeđenje položaja žena u policiji.
Mreža žena MUP-a Srpske - Foto: Ustupljena fotografija
Mreža žena MUP-a SrpskeFoto: Ustupljena fotografija

Predsjednica Evropske mreže žena u policiji Pina Montsrat organizvala je juče u Barseloni sastanak sa rukovodstvom Mreža žena MUP Srpske - WPON, gdje su joj predstavljene desetogodišnje aktivnosti Mreže žena MUP Srpske na domaćem i međunarodnom nivou u proteklih deset godina.

- S obzirom da je Mreža žena MUP Srpske - WPON dobila priznanje od samih Ujedinjenih nacija, statusom najaktivnijeg i najuticajnijeg udruženja policijskih službenica u svijetu, vjerujemo da će ova saradnja biti jedinstveno iskustvo i nosi nova znanja i perspektive za sve nas - istakla je Sanja Sumonja, predsjednica Mreže žena MUP-a Srpske – WPON.

Predsjednica Skupštine ovog udruženja Željka Mileusnić istakla je da će članstvo Mreže žena MUP Srpske – WPON u Evropskoj mreži žena u policiji omogućiti institucionalno jačanje i uticaj na međunarodnom nivou kroz promociju vrijednosti i kapaciteta, kako samog udruženja, tako i samih članica.