latinica  ћирилица
05/09/2024 |  12:07 ⇒ 14:40 | Autor: RTRS

Ninković: Voda u Banjaluci mjesecima nije bila ispravna, nadležni ćutali

Voda u Banjaluci nije bila ispravna za piće i upotrebu, što su pokazali i rezultati analize koju je uradio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, rekao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.
Ljubo Ninković - Foto: RTRS
Ljubo NinkovićFoto: RTRS

Ninković je naglasio da su rezultati pokazali da voda u desetak banjalučkih mjesnih zajednica nije bila za piće.

- Riječ o gradskim mjesnim zajednicama Centar dva, Paprikovac, Bulevar te Potkozarju, Verićima i drugim mjesnim zajednicama - naveo je Ninković.

Istakao je da je zastrašujuća činjenica da su gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i direktor Vodovoda Aleksandar Zolak znali mjesecima za ove rezultate i da o tome nisu obavijestili javnost.

Ističe da prema ovim izvještajima Instituta, Stanivuković i Zolak "truju Banjalučane i djecu" vodom i saznanjem da mjesecima unazad voda nije ispravna i da nisu uradili ništa da se to spriječi.

Komentarišući nalaze iz instituta iz Beograda i Zagreba koji govore da je voda u Banjaluci ispravna za piće, što je objavljeno i na sajtovima Vodovoda i Gradske uprave Banjauka, Ninković kaže da ne može da ulazi u način uzorkovanja vode.

- U nalazima Instituta za javno zdravstvo Srpske jasno stoji datum, lokacija uzorkovanja te rezultati mikrobioloških ispitivanja sa pečatom i potpisom onog ko je uradio analizu - istakao je Ninković.