latinica  ћирилица
05/09/2024 |  14:15 ⇒ 15:12 | Autor: SRNA

Uhapšeni migranti koji su probili rampu na prelaznom mjestu

Uhapšeni su migranti koji su se nalazili u vozilu koje je probilo rampu na prelaznom mjestu Okruglica, između naselja Donji Tiškovac (BiH) i Strmica (Hrvatska), saopšteno je iz Granične policije BiH.
Hapšenje - Foto: Ustupljena fotografija
HapšenjeFoto: Ustupljena fotografija

Prema informacijama dobijenim od Ministarstva unutrašnjih poslova  Hrvatske, u vozilu su pronađeni migranti i sprovedeni su u Policijsku stanicu Knin, dok su krijumčari, vozač i suvozač pobjegli u smjeru BiH.

Pripadnici Granične policije BiH su prilikom patroliranja pronašli dvžavljanine Rumunije i Avganistana, koji su upravljali ovim vozilom.

S obzirom da su navedeni strani državljani bježeći od pripadnika MUP-a Hrvatske, ilegalno prešli u BiH, uz saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH upućen je prijedlog za protjerivanje Terenskom centru Službe za poslove sa strancima Livno, pa su prema skraćenom postupku readmisije uhapšeni predati hrvatskoj policiji.

Od početka ove godine, bilo je nekoliko slučajeva kada su krijumčari pokušavali vozilima nasilno preći granicu, probijanjem rampi na graničnim prelazima izbjegavajući graničnu kontrolu, ugrožavajući svoje, ali i živote policijskih službenika u obavljanju redovnih poslova.

Uz kontinuiranu saradnju sa susjednim zemljama, zajedničkim patrolama i razmjenom informacija, sprovode se sve mjere i radnje s ciljem suzbijanja ilegalnih prelazaka granice i sprečavanja krijumčarenja ljudi.