latinica  ћирилица
05/09/2024 |  16:11 ⇒ 18:54 | Autor: RTRS

Vulin poručio portparolu EU: Vaše licemerje izaziva i podsmijeh i gađenje

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da ne zna u čije ime govori portparol EU Peter Stano kada kritikuje njegov susret sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom budući da je predsjedavajući EU Viktor Orban takođe imao sastanak sa Putinom.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

- I posebno molim portparola EU da ne upotrebljava termine agresija, međunarodno pravo ili povelja UN. Poslije 1999. i agresije NATO pakta na Srbiju, poslije gaženja Rezolucije 1244 i priznanja tzv. Kosova izgubili ste svako pravo da govorite o moralu ili međunarodnom pravu. Vaše licemjerje izaziva i podsmijeh i gađenje - rekao je Vulin, reagujući na izjavu portparola EU da je susret sa Putinom je u suprotnosti sa iskazanim ciljem Srbije da pristupi EU.

Vulin je istakao da je ponosan što je imao priliku da upozna predsjednika Putina i da se raduj svakoj prilici da sretne prijatelja Srbije i lidera takve mudrosti i integriteta.

- I slobodno me pozovite u Brisel, doći ću, a istina koju ću vam reći možda vam neće prijati, ali će biti ljekovita - poručio je Vulin.