latinica  ћирилица
05/09/2024 |  16:24 ⇒ 16:24 | Autor: SRNA

Otvoren 13. sajam privrede u Modriči

"Sajam privrede Modriča 2024" otvorili su danas vicepredsjednik Kinesko-evropske asocijacije za tehnološku i ekonomsku saradnju DŽao Sjaofang i načelnik modričke opštine Јovica Radulović, a svoje proizvode i usluge izlaže oko 150 privrednika i organizacija iz BiH, Hrvatske, Srbije i Kine.
13. sajam privrede Modriča - Foto: RTRS
13. sajam privrede ModričaFoto: RTRS

Radulović je rekao da je zadovoljan organizacijom manifestacije, koju Opštinska razvojna agencija Modriče organizuje trinaesti put uz podršku opštineske uprave.

- Nakon pandemije virusa korona nastavili smo sa održavanjem sajma, koji je prešao granice BiH, ali i Evrope - rekao je Radulović otvarajući manifestaciju.

On je istakao zadovoljstvo nastavkom partnerstva sa Ambasadom Kine u BiH koja je, nakon prošlogodišnjeg generalnog pokroviteljstva sajmu, i ove godine pružila značajnu pomoć u organizaciji ove privredne manifestacije.

Radulović je rekao da privrednici na sajmu pokazuju da privreda u ovoj opštini nije zamrla.

- Moramo posebnu pažnju posvetiti privredi, naročito sada kada iz BiH, pa i ovog prostora veliki broj građana odlazi u inostranstvo - rekao je Radulović.

Direktor Razvojne agencije opštine Modriča Snježana Vujić rekla je da se sajam, danas i sutra, održava u sportskoh hali na 1.000 metara kvadratnih zatvorenog izložbenog prostora, sa 150 izlagača, i na 5.000 metara kvadratnih prostora na otvorenom, dje su izloženi prozvodi seoskog preduzetništva i izložba automobila.

Otvaranju sajma prisustvovali su predstavnici političkog i javnog života.