latinica  ћирилица
05/09/2024 |  17:50 ⇒ 18:11 | Autor: SRNA

Prihvaćen sporazum za rekonstrukciju pruge od Rume do Doboja

Predsjedništvo BiH prihvatilo je danas sporazum o saradnji na zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Ruma - Šabac - Loznica - Zvornik - Tuzla – Doboj.
Predsjedništvo BiH - Foto: Ustupljena fotografija
Predsjedništvo BiHFoto: Ustupljena fotografija

Ovaj sporazum zaključen je između između Savjeta ministara i Vlade Srbije.

Predsjedištvo BiH prihvatilo je amandman broj jedan na ugovor o finansiranju vodovoda i kanalizacija Republici Srpskoj zaključen i između BiH, odnosno Republike Srpske i Evropske investicione banke, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je ugovor broj jedan o amandmanu na ugovor o zajmu za projekat javni prevoz u Sarajevu "e-Mobility", potpisan između između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i ugovor broj jedan o amandmanu na ugovor o zajmu potpisan za izgradnju tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice.

Predsjedništvo je odobrilo zaključivanje i određivanje potpisnika memoranduma o razumijevanju i saradnji između Tužilaštva BiH i Generalnog tužilaštva Španije, te prihvatilo sporazum između BiH i Ujedinjenih Arapskih Emirata o unapređenju i zaštiti investicija.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je poziv predsjednika Crne Gore Јakova Milatovića, predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i predsjednika Slovenije Nataše Pirc Musar za učešće na Samitu Brdo-Brioni procesa, koji će biti održan 8. oktobra u Tivtu u Crnoj Gori.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluku o upućivanju poziva predsjedniku Bugarske Rumenu Radevu za zvaničnu posjetu BiH u oktobru.