latinica  ћирилица
05/09/2024 |  18:05 ⇒ 18:54 | Autor: SRNA

Simić: Časno sam obavljao svoju dužnost (VIDEO)

 Član Predsjedništva Srpske liste Igor Simić izjavio je na saslušanju u policiji da ništa nije uradio nezakonito, niti je činio bilo šta protiv bilo koga, već da je časno obavljao svoju dužnost.
Igor Simić (Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC) -
Igor Simić (Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC)

Simić je nakon saslušanja rekao da su pozivi za saslušanje koji su upućeni Srbima nakon upada policije u srpske institucije na sjeveru vid pritiska uoči izbora na samoproglašenom Kosovu.

- Rekli smo da ćemo se odazvati pozivu i svi smo se odazvali. Mi nemamo razloga da to ne uradimo, jer smo apsolutno sigurni da nismo uradili ništa protiv bilo koga - naglasio je Simić.

On je dodao da je ponosan što je dio Fonda PIO i što je pomagao građanima da ostvare pravo na penziju.

- U tom smislu, smatram da sam činio dobro delo, a ne da sam učinio bilo šta protivzakonito ili upereno protiv bilo koga - rekao je Simić novinarima.

Prema njegovim riječima, to je jedina istina koju je rekao i danas tokom ispitivanja, kao što je uvijek spreman da je ponovi.

- Ubeđen sam da je ovo najdirektnije povezano sa našim političkim pozicijama unutar Srpske liste i vid pritiska, posebno ako se uzme u ozbir činjenica da se približavamo redovnim parlamentarnim izborima na Kosovu - naglasio je Simić, prenosi Kosovo onlajn.

Na pitanje novinara da li su mu u policiji rekli kakav bi mogao da bude tok događaja u ovom slučaju, Simić je odgovorio odrično.

- Apsolutno nisu, ali sam ja rekao da sam dostupan i da ću se uvek odazvati pozivu, jer sam potpuno siguran da nisam uradio ništa protivzakonito, već da sam časno obavljao svoju dužnost. Na njima je da rade svoj posao, ja sam tu i uvek ću se odazvati pozivu - rekao je Simić, koji se u policijskoj stanici pojavio oko 16.00 časova u pratnji advokata Miloša Delevića.

Ranije danas saslušan je i predsjednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, a juče je u policijskoj stanici u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici saslušan i bivši predsjednik te opštine Milan Radojević.