latinica  ћирилица
06/09/2024 |  08:47 ⇒ 09:13 | Autor: RTRS

Hirurzi obilježavaju 20 godina postojanja; UKC Srpske na ponos građanima

Udruženje hirurga Republike Srpske zajedno sa hirurškom sekcijom Srpskog lekarskog društva obilježava dvadeset godina postojanja.
Vlado Đajić i Milovan Bojić - Foto: RTRS
Vlado Đajić i Milovan BojićFoto: RTRS

- Rijetko koja ustanova može da se pohvali da ima stručnjake iz Rusije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, vrsne ljekare koji su došli da prenesu znanje našim doktorima, a istovremeno da se dogovore i naprave plan odlaska naših stručnjaka u njihove ustanove na dodatnu edukaciju. Ovo sve služi za unapređenje zdravstvenog sistema i UKC-a Republike Srpske. Zahvaljujem se svim ljekarima - naglasio je generalni direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić.

Dodao je da je veoma ponosan na unapređenje zdravstvenog sistema Srpske.

- Ponosan sam i presrećan jer je UKC jedna od najnaprednijih zdravstvenih institucija u regionu. Nastavljamo sa unapređenjem naše zdravstvene ustanove - poručio je Đajić, gostujući u našem Јutarnjem programu.

Doktor Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" pohvalio je rad UKC Srpske.

- Ovdje vlada velika disciplina da pacijent bude zbrinut na adekvatan način. Posebna pohvala za "tandem vođenja" u Kliničkom centru, koji je veoma važan u zdravstvu - istakao je Bojić.

Dodao je i da je Urgentni blok jako dobro organizovan, nivo znanja je, kaže Bojić, na vrhunskom nivou.

- Ponosim se Univerzitetko - kliničkim centrom Srpske - poručio je Bojić i dodao da su mladi doktori izrasli u sjajne stručnjake.

Podjećamo, sinoć je održana svečana akademija, a danas slijedi radni dio stručnog sastanka koji će okupiti više od 100 hirurga iz Republike Srpske, Srbije i regiona, uključujući predsjednike udruženja hirurga iz Rusije, Mađarske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Federacije Bosne i Hercegovine.