latinica  ћирилица
06/09/2024 |  09:20 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

Dodik i Vučić obišli radove na rekonstrukciji mosta na Karakaju: Јoš veća ulaganja Srbije u Srpsku (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišli su danas radove na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku.
Dodik i Vučić u Malom Zvorniku - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodik i Vučić u Malom ZvornikuFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je rekao da rekonstrukcija mosta predstavlja veliko ulaganje za Srbiju, zahvalivši Vučiću i Vladi Srbiji na tome.

- Istorija je donijela činjenicu da je ovo granični prelaz, ali mi ga doživljavamo isključivo kao administrativni prelaz - rekao je Dodik.

On je rekao i da Republika Srpska rekonstruiše puteve i ulaže u infrastrukturu.

Vučić je poručio da će investicije Srbije u Republiku Srpsku biti još veće, poručivši da se neće odreći politike podrške Srpskoj.

Vučić se osvrnuo na projekte čija je realizacija u toku.

- Mi sad radimo Šabac - Loznica 54 kilometara koji otvaramo 15. decembra, odmah nakon toga brza saobraćajnica Loznica - Mali Zvornik, to je 21 kilometar. To otvara Podrinje ka Bajnoj Bašti i Zvorniku - istakao je Vučić.

U toku je rekonstrukcija mosta na graničnom prelazu koji spaja Mali Zvornik u Srbiji i Karakaj u Republici Srpskoj.

Ovaj most je od izuzetne važnosti za ovaj kraj i predstavlja jedan od drumskih tranzitnih koridora preko koga se obavlja kamionski prevoz.

Zbog izuzetno lošeg stanja konstrukcije mosta na njemu je zabranjeno korišćenje vozila težim od 3,5 tone, dok se ne uradi rekonstrukcija mosta.

Radovi se trenutno odvijaju na uzvodnoj kolovoznoj traci, radi se na rušenju pomoćnog objekta ispod mosta, iskopava se zemlja kod stubnog mjesta 7, pjeskarenje donje površine mosta na strani Srbije, sječenje asfalta i uklanjanje postojećeg asfalta i hidroizolacije sa uzvodne kolovozne trake, demontaža pješačke ograde, raščišćavanje terena sa obje strane granice.

Nakon obilaska mjesta radova na mostu na graničnom prelazu Karakaj, Dodik i Vučić će obići destileriju Tim u selu Pilica kod Bajine Bašte, najavljeno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Nakon toga, Dodik i Vučić će u Malom Zvorniku razgovarati sa lovcima i ribolovcima.