latinica  ћирилица
06/09/2024 |  09:25 ⇒ 09:26 | Autor: sputniknews.com

Stojković: Niko nije vjerovao? Bitno je da ja vjerujem

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je nakon remija sa Špancima da nije očekivao drugačiju sliku na terenu i da su njegovi izabranici odigrali onako kako je želio i vjerovali u ono što su radili pripremajući se za meč.
Dragan Stojković (Foto: Tanjug/Marko Đoković) -
Dragan Stojković (Foto: Tanjug/Marko Đoković)

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je utakmicu bez golova sa Španijom u prvom kolu novog izdanja Lige nacija.

Selektor je rekao nakon meča u Beogradu da nije iznenađen i da nije očekivao drugačiju sliku na terenu.

- Znali smo da je Španija najbolja, potvrdila je to prije dva mjeseca. Moja razmišljanja na taktičkom planu bila su da budemo li izašli visoko, budemo li krenuli da pokažemo ne znam šta, to je ravno samoubistvu. To je ekipa koja te kažnjava, ekipa koja može da te kazni u bilo kom momentu ako se napravi prostor za tako nešto - istakao je Piksi.

Napominje da su fudbaleri Srbije odigrali onako kako je želio i da su vjerovali u ono što su radili pripremajući se u Pazovi.

- Mislim da su ostavili na terenu sve što su mogli, bili izuzetno ubitačni u kontranapadima. Na sastanku sam i apostrofirao da moraju biti strpljivi i u momentu kada se oduzme lopta, a doći će taj momenat, da izlete kao rakete jer na takvu igru teško ko može da parira - objasnio je Stojković.

Kaže da su pokazali novo lice Srbije i da je sve začinjeno izuzetno odvažnom i hrabrom igrom.

Na konstataciju da vjerovatno niko u Srbiji nije vjerovao u ovakvo izdanje "orlova", Stojković naglašava da je bitno da on vjeruje i zna šta želi, da to prenese igračima i da oni prihvate.

- Mislim da je 0:0 protiv evropskog šampiona dobar rezultat, ali imali smo i nekoliko situacija gdje smo mogli da pobijedimo - podsjeća selektor Srbije.

Selekcija Srbije narednu utakmicu igra protiv Danske u nedjelju, a Piksi kaže da nema mnogo vremena za pripremu, ali da će reprezentacija sigurno izgledati hrabro.

- Spremićemo već nešto, nije to problem. Drago mi je da su neki igrači prvi put igrali. Mislim da su bila trojica debitanata - Nedeljković, Simić i Belić. To je lijepa vijest za fudbalsku Srbiju. Јa sam neko ko nema strah i mene godine apsolutno ne interesuju. Bitno je da daš sve od sebe, pogotovo kad igraš za svoju zemlju. To je nešto što ne može da se mjeri sa igranjem u klubu. U klubu igrate za novac, za karijeru, ali kada dođete i obučete dres Srbije, ta emocija je potpuno drugačija - istakao je Stojković.