latinica  ћирилица
06/09/2024 |  10:11 ⇒ 10:25 | Autor: RTRS

Dodik: Bolja saobraćajna komunikacija - cilj Srbije i Srpske (VIDEO)

Srbija mnogo ulaže u modernizaciju puteva, a to je obaveza i Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Karakaju gdje je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao radove na mostu koji povezuje Srpsku i Srbiju, odnosno Mali Zvornik i Zvornik.
Vučić i Dodik u Malom Zvorniku - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Vučić i Dodik u Malom ZvornikuFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- To je i naša obaveza, mi rekonstruišemo puteve, od Zvornika prema Sokocu i Istočnom Sarajevu sa namjerom da tamo pravimo brzu cestu i da bitno poboljšamo saobraćaj izgradnjom trećih traka gdje to bude potrebno, ispravljanje crnih tačaka - rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da o značaju mosta na Karakaju, koji predstavlja veliko ulaganje za Srbiju, najbolje govori statistika, a to je da je na njemu dan prije nego što se zatvorio za teretni saobraćaj bilo registrovano 150 kamiona koji su prešli u jednom ili drugom pravcu.

- To govori o tome da svi moramo da učinimo sve da ta komunikacija bude još brža - naglasio je Dodik.

Navodeći da je istorija donijela to da ovaj most bude granični prelaz, Dodik je istakao da ga Republika Srpska doživljava kao administrativnu priču.

- Nešto što je težnja kroz istoriju da bude, da se od Republike Srpske na lijevoj obali Drine napravi tampon zona Srbije, ali to nije uspjelo i sada je na nama i budućim generacijama da napravimo novu istorijsku činjenicu - poručio je predsjednik Srpske.

Predsjednik Republike Srpske je naglasio da su odnosi sa Srbijom danas čisti i da zajednički projekti nisu usmjereni ni protiv koga.

-Ovdje se ništa ne radi protiv nikoga, možda protiv nekih ideologija, težnji - poručio je je Dodik.