latinica  ћирилица
06/09/2024 |  10:24 ⇒ 10:26 | Autor: SRNA

Uhapšeno lice koje se sumnjiči za krađu hiljadu maraka

Banjalučka policija uhapsila je lice čiji su inicijali S.B. zbog postojanja osnova sumnje da je iz parkiranog automobila ukralo dva novčanika sa ličnim dokumentima i novcem u iznosu od oko 1.000 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

Policiji je u srijedu, 4. septembra, oštećeno lice prijavilo da je nepoznato lice ili više njih nasilno spustilo otvoreno staklo parkiranog automobila iz kojeg je ukralo dva novčanika sa ličnim dokumentima i novcem.

Tokom kriminalističke obrade pronađeni su i, uz potvrdu, oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Prnjavorska policija izvršila je kriminalističku obradu lica čiji su inicijali Lj.K. zbog sumnje da je kao radnik tržnog centra u Prnjavoru tokom proteklih godinu dana iz magacina ukralo razne prodajne artikle /alate, elektro materijale, mašine i slično/, koje je potom prodavalo.

Tokom kriminalističke obrade pronađen je dio ukradenih predmeta, koji su uz potvrdu oduzeti i vraćeni vlasniku.

O ovim događajima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lica čiji su inicijali S.Š. iz Banjaluke i A.D. iz Teslića koje su se, prilikom kontrola putničkih vozila kojima su upravljali, odbili da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Na području Policijske uprave Banjaluka juče je evidentirano pet krivičnih djela, tri narušavanja javnog reda i mira, 13 saobraćajnih nezgoda i dva požara.