latinica  ћирилица
06/09/2024 |  11:02 ⇒ 11:06 | Autor: SRNA

"Dani našeg sela" 18. i 19. septembra u Novom Gradu

Manifestacija "Dani našeg sela", koja se u Novom Gradu organizuje 15. put, biće održana 18. i 19. septembra, potvrdila je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Miroslava Pašić.
Miroslava Pešić -  Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Novi Grad - Foto: SRNA
Miroslava Pešić - Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Novi GradFoto: SRNA

Pašićeva je navela da je cilj manifestacije da proizvođači predstave svoje proizvode potrošačima i da se tako gradi povjerenje kupaca prema domaćoj proizvodnji.

- Poznato je da naši proizvođači, između ostalih problema, imaju i otežan plasman poljoprivrednih proizvoda - rekla je ona.

Pašićeva je napomenula da je iz opštinskog budžeta prošle godine za podsticaje u poljoprivredi izdvojeno 146.140 KM, te da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prošle godine odobrilo 2.980.949 KM poljoprivrednicima iz Novog Grada.

- U okviru projekta razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima, koji se finansira kreditnim sredstvima Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede /IFAD/, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i opština Novi Grad prošle godine podržali su pet projekata u našoj opštini vrijednosti 68.451 KM - istakla je Pašićeva.

Manifestacija "Dani našeg sela" biće održana u glavnoj ulici u Novom Gradu.