latinica  ћирилица
06/09/2024 |  11:14 ⇒ 13:47 | Autor: RTRS

Dodik i Vučić obišli destileriju kod Bajine Bašte (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišli su destileriju Tim u selu Pilica kod Bajine Bašte.
Dodik i Vučić obišli destileriju kod Bajine Bašte - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodik i Vučić obišli destileriju kod Bajine BašteFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Vlasnik destilerije Vladimir Ilić prenio je predsjednicima da je u pitanju porodični posao proizvodnje voćne rakije.

Dodiku i Vučiću je preneseno da više od 2.000 ljudi iz Skelana u Republici Srpskoj dolazi u Bajinu Baštu da radi, a ocijenjeno je i da će intenziviranje projekata doprinijeti kvalitetnijem povezivanju Srpske i Srbije.

Vučić je rekao da će se intenzivirati radovi na infrastrukturnim projektima koji će doprinijeti kvalitetnijem povezivanju Bajine Bašte sa opštinom Srebrenica i i uopšte Srbije sa Republikom Srpskom.

- Moramo da uradimo ovaj stari most u Skelanima, odnosno da spojimo Baštu sa srebreničkom opštinom. Pošto radimo brzu saobraćajnicu Osečina-Badovinci onda ćemo Pavlović most morati da rekonstruišemo da bi mogao da primi sve kamione i drugo - naveo je Vučić.

Kada bude završena brza saobraćajnica do Malog Zvornika, kaže Vučić, ideja je da se nadovaže na most koji će Srbiju u ovom mjestu da spaja sa Republikom Srpskom, kod Kamenice ili nešto bliže, a mogao bi da primi veći broj kamiona i drugog.

Nakon toga, Dodik i Vučić će u Malom Zvorniku razgovarati sa lovcima i ribolovcima.

Prethodno su Dodik i Vučić obišli radove na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku.