latinica  ћирилица
06/09/2024 |  12:09 ⇒ 12:11 | Autor: B92

DŽek Drejper je u najboljoj formi svoje mlade karijere

Britanski teniser DŽek Drejper je u najboljoj formi svoje mlade karijere, zahvaljujući kojoj je po prvi put stigao do polufinala jednog Grend slema.
DŽek Drejper (Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE) -
DŽek Drejper (Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE)

U Njujorku ga očekuje meč sa prvim nosiocem Јanikom Sinerom, a taj meč neće biti onoliko lak za Italijana koliko bi se moglo pomisliti na prvu loptu.

U prilog tome idu i statistički podaci, koji pokazuju da Drejper na US Openu igra jedan od najboljih turnira u istoriji posljednjeg Grend slema u sezoni.

Najbolji britanski teniser je u pet dosadašnjih pobjeda protivnicima prepustio tek 36 gemova. Niti jednom nije igrao taj-brejk i svega jednom dobio set na razliku. Naravno, niti jedan nije izgubio.

Bolji učinak od njega u posljednjih 40 godina imaju samo Ivan Lendl i Novak Đoković. Doduše, srpski teniser u čak tri navrata.

Novak je 2016. godine postavio rekord sa svega 27 izugbljenih gemova, četiri godine ranije ih je imao 32, a godinu dana poslije toga jedan više. Lendl je do polufinala 1986. godine ispustio dva gema manje od Drejpera.

To će sigurno biti dovoljno za oprez Sinera u duelu sa četvrtim teniserom iz Britanije koji se našao među četiri najboljih na US Openu.

Njih dvojica su jedini meč odigrali prije tri godine u Kvinsu, kada je Drejper bio bolji poslije dva taj-brejka.