latinica  ћирилица
06/09/2024 |  12:54 ⇒ 12:58 | Autor: RTRS

Јezero: Asfaltirano kilometar i po lokalnih puteva

U opštini Јezero, asfaltirano je kilometar i po lokalnih puteva. Projeka je vrijedan 240.000 KM, a a po 50 posto sredstava obezbjedili su Vlada Repeublike Srpske i Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica.
Asfaltiranje - Foto: RTRS
AsfaltiranjeFoto: RTRS

U selu Đumezlije, nadomak Јereza afaltirno je 270 metara puta. Asfaltu se obradovalo desetak porodica u zaseoku Omići, koji su sada povezani asfaltnim saobraćajnicom do magistralnog puta Mrkonjić Grad-Јajce.

U asfaltiranje 1.500 metara lokalnih saobraćajnica, na četri lokacije uloženo je 240 hiljada maraka. Sredstva koje je obezbjedila Vlada Repeublike Srpske i Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljenalica.

- Ovo je podršaka direktno od Vlade Republike Srpske i Federalnog ministarstva izbjeglih i raseljenih lica. Mnogo je značajno za stanovništvo, ali i za lokalnu zajednicu. Ovim poboljšavamo putnu infrastrukturu. Podrška stanovnicima da lakše dođu do svojih poslova i obrazovnih ustanova, a onda i ljekara - rekla je Snežana Ružičić, načelnica opštine Јezero.

Asfaltiranje lokalnog puta u Đumezlijama i Ljoljićima završeno je danas. Narednih dana u planu je asfaltiranje ulice Meše Selimovića u centru Јezera.