latinica  ћирилица
06/09/2024 |  22:04 ⇒ 22:08 | Autor: SRNA

Mrkonjić Grad: Završen međunarodni festival dječije pjesme

Međunarodni festival dječije pjesme "Raspjevane pahuljice", na kojem je učestvovalo 20 izvođača, održan je večeras u Mrkonjić Gradu.
Mrkonjić Grad, festival dječije pjesme "Raspjevane pahuljice" - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad, festival dječije pjesme "Raspjevane pahuljice"Foto: SRNA

Gran-pri festivala osvojila je Lena Јakšić iz Herceg Novog koja je izvela numeru "Prava ljubav", dok je Gran-pri direkcije festivala pripao Anji Јaram iz Zagreba.

Direktor festivala Milijana Protić rekla je da je spuštena zavjesa na 16. Festival dječije pjesme, koji svake godine izrasta u jako ozbiljnu priču, te dobija i svoju širinu i značaj.

- Ovdje su neizostavna ona djeca koja svake godine imaju želju da nastupe na ovom festivalu, a neki od učesnika nastupaju i više puta i osvajaju nagrade - rekla je Protićeva novinarima.

Јakšićeva je istakla da je srećna zbog uspjeha koji je postigla, kao i da rado učestvuje na festivalima.

Јaramova je rekla da već četvrti put učestvuje na festivalu i da je mnogo napredovala za to vrijeme, što je mnogo raduje.

Nagradu "Đurađ Đuka Đuranović", koja se dodjeljuje posthumno, direkcija festivala dodijelila je Јovani Obradović iz Mrkonjić Grad, a nagradu publike dobili su brat i sestra Klara i Viktor Karlić iz ovog grada.

Novinskoj agenciji Srna dodijeljena je zahvalnica za medijsku podršku događaju.

Organizator događaja, koji je održan u Kulturnom centru "Petar Kočić", bilo je Udruženje "Mali princ" iz Mrkonjić Grada.

Pokrovitelj festivala je opština Mrkonjić Grad.