latinica  ћирилица
07/09/2024 |  11:29 ⇒ 15:20 | Autor: RTRS

Popović u Palama: Srpsko jedinstvo garant opstanka i napretka (VIDEO)

Srpsko jedinstvo garant je opstanka i napretka, poručeno je nakon današnjeg sastanka ministra bez portfelja u Vladi Srbije Nenada Popovića sa načelnikom opštine Pale Boškom Јugovićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Srpske Damjanom Škipinom u opštini Pale.
Pale, sastanak Јugović - Popović - Foto: RTRS
Pale, sastanak Јugović - PopovićFoto: RTRS

Ministar Popović istakao je da Pale ima izuzetan ekonomski potencijal u koji će se aktivno ulagati, te da će Srbija uvijek biti neprikosnovena podrška Srpskoj i svim njenim opštinama i gradovima.

- Svi mi u Vladi Srbije smo dobili kao glavni zadatak da radimo maksimalno na razvoju horizontalnih veza između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske i sarađujemo sa svi načelnicima, kako bi pomoć Srbije mogla da bude maksimalna i optimalna za svaku opštinu. Pale imaju odličan potencijal u ekonomiji i turizam je grana koja se najbrže razvija - istakao je Popović.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović istakao je da je jedini spas za srpski narod jedinstvo i Srbije i Republike Srpske.

- Јedinstvo je važno i za opstanak na ovim prostorima. Akcenat stavljamo i na putne komunikacije, kulturu, sport i već imamo brojne aktivnosti koje su sprovedene, kao što su posjete sportista, turističke posjete, ulaganja u privredne komplekse, turizam - naveo je Јugović.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina istakao je da zajedničkim snagama treba graditi bolju budućnost.