latinica  ћирилица
07/09/2024 |  12:51 | Autor: SRNA

Šeranić: Vlada uskoro o komunalnim priključcima za novu trebinjsku bolnicu

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će Vlada Srpske tokom ovog mjeseca donijeti zaključke za realizaciju komunalnih priključaka za novu bolnicu u Trebinju.
Alen Šeranić - Foto: RTRS
Alen ŠeranićFoto: RTRS

Šeranić je naveo da Ministarstvo, nakon što je završen novi objekat bolnice u Doboju, u punom kapacitetu nastavlja aktivnosti na završetku izgradnje bolnice u Trebinju.

- Sa gradom Trebinjem smo prošle godine potpisali sporazum koji se odnosi na zajedničko rješavanje pitanja priključaka za novu bolnicu u Trebinju i u ovom mjesecu će Vlada Srpske donijeti zaključke koji podrazumjevaju da se riješi vodopriključivanje, kanalizaciona mreža, elektro priključak i ostale infrastrukturne logističke stvari koje su potrebne da bi bolnica mogla profunkcionisati u punom kapacitetu - rekao je Šeranić.

On je naveo da pola troškova tog projekta, za koje je grad Trebinje raspisao javni poziv i potpisao ugovor, snosi Trebinje, a pola Vlada Srpske.

Šeranić je naveo da je i to primjer vrlo dobre saradnje lokalnih zajednica i Vlade Srpske, zahvaljujući kojoj se brzo i efikasno realizuju projekti u korist građana.

Govoreći o aktuelnom pitanju kvaliteta vode u Banjaluci, Šeranić je poručio da je ponašanje menadžmenta Vodovoda Banjaluka neodgovorno, neprofesionalno i neetičko.

- Menadžment Vodovoda, koji je od marta do juna po nalazu inspekcija imao različite vrste nalaza i urednih i neurednih, dovodi do toga da se građani pitaju kako sa ovakvim Vodovodom mi u Banjaluci možemo da živimo. Mislim prije svega na menadžment, ne na radnike za koje verujem da svoje zadatke obavljaju profesinalno - smatra Šeranić.

On je dodao da menadžment Vodovoda kroz netransparentan rad javnost sada zasipa nizom naknadnih nalaza kojim potvrđuje kvalitet vode u Banjaluci.

- Građani ne treba uopšte da razmišljaju o tome kakvog je voda kvaliteta, voda mora da bude najboljeg kvaliteta i u potpunosti higijenski ispravna, ali to što nam menadžment Vodovoda ne govori aktivnosti koje rade po pitanju održavanja samog kvaliteta vode, pogotovo kada su pojedini nalazi neuredni, predstavlja netransparentnost i neodgovornost - rekao je Šeranić.

Šeranić je istakao da menadžment Vodovoda mora da podigne svoju odgovornost.