latinica  ћирилица
07/09/2024 |  13:29 ⇒ 13:30 | Autor: TANЈUG

Medvedev: Građanski rat u SAD je neizbježan

Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik i sadašnji zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije, izrazio je na Telegramu svoje predviđanje u vezi sa sankcijama Zapada njegovoj zemlji.
Dmitrij Medvedev (foto: arhiva/EPA-EFE/KIMMO BRANDT) -
Dmitrij Medvedev (foto: arhiva/EPA-EFE/KIMMO BRANDT)

- Donald Tramp je uvrijeđen trenutnom administracijom i prijeti da će ukinuti sankcije Rusiji. Hoće li ih ukinuti ako bude izabran? Naravno da neće. Uprkos njegovoj očigledno "nesistemskoj" prirodi, Tramp je na kraju sistemski karakter. Da, on je ekstravagantan narcisoidni tip, ali je i pragmatičar. Tramp, kao biznismen, shvata da sankcije štete dominaciji dolara u svijetu. Ali ne toliko da organizuje revoluciju u SAD i ide protiv antiruske linije ozloglašene duboke države, koja je mnogo jača od bilo kog Trampa - napisao je Medvedev.

- A šta je sa Harisovom? Ne treba očekivati iznenađenja ni od nje. Ona je neiskusna i, kako njeni neprijatelji tvrde, prosto glupa. Pripremiće je lijepim besmislenim govorima i dosadnim tačnim odgovorima na pitanja koja će čitati sa telepromptera sa zaraznim osmijehom. Sankcije protiv SSSR-a postojale su tokom cijelog 20. vijeka. Vratili su se u 21. vijek u neviđenim razmjerama. Dakle za sve nas – sankcije zauvijek. Ili bolje rečeno, sve do sloma Sjedinjenih Država tokom neizbježnog novog građanskog rata. Uostalom, nije uzalud Holivud snimao filmove o tome - dodao je on.