latinica  ћирилица
07/09/2024 |  14:05 ⇒ 14:05 | Autor: RTRS

Vulin: Putin pokazao veliko poštovanje za Srbiju i Vučića

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je susret sa Putinom za njega velika čast, ali da je predsjednik Ruske Federacije pre svega pokazao veliko poštovanje za Srbiju i za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG/ Vlada Republike Srbije) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG/ Vlada Republike Srbije)

- Ovo je za mene velika čast, ali govori o njegovom odnosu prema Srbiji. Јa sam samo potpredsjednik vlade, a on je predsjednik Ruske Federacije. Nije njegov nivo da se sastaje sa potpredsjednikom vlade, ovo je njegov način da pokaže koliko mu je stalo do Srbije. U delegaciji koja je pratila predsjednika Putina bili su ministar Lavrov i Putinov savjetnik za spoljne poslove Ušakov. Nema viših saradnika predsjednika Putina koji mogu da dođu na sastanak. I to je bio njegov način da kaže koliko mu je stalo do Srbije. Mi sa Rusijom dijelimo zajedničku prošlost, ali sa Rusijom dijelimo i budućnost. Imamo isti skup vrijednosti. Putin je bio veoma ljubazan i srdačan - poručio je Vulin sumirajući utiske svoje posjete Vladivostoku i utiske o susretu sa Putinom.

Komentarišući zlurade komentare pronatovske opozicije da Vučić šalje poruke preko njega Putinu, Vulin je istakao da je komunikacija Vučića i Putina daleko bliža nego njegova kompanija sa Putinom, te da njegov susret sa Putinom nema apsolutno nikakve veze sa posjetom Makrona Beogradu.

- Komunikacija između Vučića i Putina je mnogo bliža nego između mene i Putina. Ovi iz pronatovske opozicije su rekli bio je Makron u Beogradu i sad je odmah poslao Vulina u Rusiju. Zar stvarno mislite da možete nekoga da pošaljete kod Putina tek tako. Moja posjeta je pripremana mjesecima. Zbog svoje velike mržnje, nikada se ne bave detaljima i suštinom. Oni koji govore takve gluposti mogli su da primijete da sam zapravo prije mjesec dana posjetio ministra Lavrova i savjetnika Putina za međunarodnu saradnju Ušakova. Mislite li da sam ja slučajno bio kod njih na razgovorima? I za čudo, baš ti ljudi su se pojavili na mom i Putinovom sastanku - dodao je Vulin.

Ponavlja, da je on potpredsjednik Vlade Srbije, a ne samostalan igrač.

- Ne predstavljam sebe, predstavljam državu Srbiju. Naravno da sam tamo išao i predstavljajući Vučića. Putin je razgovarao sa mnom, ali je prije svega govorio o zemlji Srbiji -  poručio je Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.