latinica  ћирилица
07/09/2024 |  16:19 ⇒ 17:38 | Autor: SRNA

"Sramno da se na izgubljenim životima prikupljaju politički poeni"

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka saopštio je povodom današnjeg osveštanja spomen-obilježja u Potkozarju da je sramna namjera jedne političke partije da na izgubljenim životima u ustaškom pokolju pokuša da prikupi političke poene koji su joj potrebni.
Gradski odbor SNSD Bijeljina -
Gradski odbor SNSD Bijeljina

Iz banjalučkog SNSD-a napominju da je prošlo više od 82 godine kada su ustaše za samo nekoliko dana, od 5. do 12. februara 1942. godine ubile 624 srpska civila od kojih su 208 bila djeca, te ukazuju da se svake godine tih dana i zvanično obilježava sjećanje na te žrtve, ali da je samo ove godine napravljen izuzetak pa se spomen-obilježje u Potkozarju osveštava 7. septembra, a ne u danima kada su se desila zvjerstva.

- Јasna je namjera jedne političke partije da i na ovaj način pokuša da prikupi političke poene koji su im u ovom trenutku potrebni. Po ko zna koji put dokazali su da im baš ništa nije sveto i svojim postupkom bacili su ljagu na sjećanje onih koji su izgubili svoje živote na zvjerski način i na njihove potomke - ističe se u saopštenju.