latinica  ћирилица
07/09/2024 |  18:27 | Autor: TANЈUG

Stojković: Došli smo da odigramo najbolje što možemo i ostvarimo pozitivan rezultat

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je njegova ekipa došla u Kopenhagen da odigra najbolje što može i ostvari pozitivan rezultat.
Dragan Stojković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Dragan Stojković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

Srpska reprezentacija nije pobijedila Dansku od 1990. godine.

Sutrašnji meč id 18 časova na stadionu Parken dolazi samo dva ipo mjeseca poslije remija istih ekipa u posljednjem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu.

- Danska je uvijek bila neugodan i težak protivnik. Iz ciklusa u ciklus, plasmanima na velika takmičenja potvrđuju kvalitet. Nedavno smo na Evropskom prvenstvu odigrali utakmicu koja je bila od izuzetne važnosti i za nas i za njih, utakmica je završena 0:0, a tim rezultatom su oni bili mnogo zadovoljniji. Očekujem da sutrašnja utakmica bude na isto takvom nivou. Ekipa se nije mnogo promijenila u odnosu na naš prethodni meč, pa ne vjerujem da može mnogo šta da se promijeni u njihovom sistemu, analizirali smo sve i spremni smo. Mi smo došli ovdje da odigramo najbolje što možemo i ostvarimo pozitivan rezultat - rekao je Stojković na konferenciji za medije u Kopenhagenu.

Kadrovska situacija u ekipi je dobra.

- Niko od igrača se ne žali na povredu, svi igrači koji su ovdje biće u konkurenciji za tim. Umor postoji, ali i Danska je igrala sa Švajcarskom. Moramo da se prilagodimo i osvježimo ekipu, da bude spremna za izazov kakav je Danska - zaključio je Stojković.

Na konferenciji je govorio i defanzivac Strahinja Pavlović, koji je sad jedan od iskusnijih u timu poslije dolaska novog talasa mlađih igrača.

- Prije utakmice sa Španijom pričao sam na nekoliko mlađih igrača i osjetio sam kod njih samopouzdanje i spremnost da daju mnogo reprezentaciju - izjavio je Pavlović, a zatim se podsjetio meča koji su Srbija i Danska odigrale u Minhenu 25. juna.

- Bila je to jako teška utakmica koju uopšte nismo loše odigrali, bili smo jako blizu, da je Јović bio par centimetara iza igrača mi bi dobili tu utakmicu - zaključio je Pavlović.