latinica  ћирилица
08/09/2024 |  07:45 ⇒ 10:21 | Autor: TANЈUG

Srbija u drugom kolu Lige nacija protiv Danske

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 18 sati protiv Danske u Kopenhagenu igra utakmicu drugog kola A Lige nacija.
Fudbaleri Srbije (Foto: EPA-EFE/Liselotte Sabroe DENMARK OUT/ilustracija) -
Fudbaleri Srbije (Foto: EPA-EFE/Liselotte Sabroe DENMARK OUT/ilustracija)

Podmlađeni srpski tim je prije tri dana na startu takmičenja iznenadio evropskog šampiona Španiju i na stadionu Rajko Mitić osvojio bod (0:0), dok je Danska savladala Švajcarsku 2:0.

Duel na "Parken stadionu" igra se samo dva i po mjeseca poslije remija (0:0) istih ekipa u posljednjem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu, kada su Danci prošli u osminu finala.

- Danska je uvijek bila neugodan i težak protivnik. Iz ciklusa u ciklus, plasmanima na velika takmičenja potvrđuju kvalitet. Nedavno smo na Evropskom prvenstvu odigrali utakmicu koja je bila od izuzetne važnosti i za nas i za njih, utakmica je završena 0:0, a tim rezultatom su oni bili mnogo zadovoljniji. Ekipa se nije mnogo promijenila u odnosu na naš prethodni meč, pa ne vjerujem da može mnogo šta da se promijeni u njihovom sistemu, analizirali smo sve i spremni smo. Mi smo došli ovdje da odigramo najbolje što možemo i ostvarimo pozitivan rezultat - rekao je selektor Srbije Dragan Stojković na konferenciji za medije u Kopenhagenu.

Kadrovska situacija u ekipi je dobra.

- Niko od igrača se ne žali na povredu, svi igrači koji su ovdje biće u konkurenciji za tim. Umor postoji, ali i Danska je igrala sa Švajcarskom. Moramo da se prilagodimo i osvježimo ekipu, da bude spremna za izazov kakav je Danska - zaključio je Stojković.

Na konferenciji je govorio i defanzivac Strahinja Pavlović, koji je sad jedan od iskusnijih u timu posle dolaska novog talasa mlađih igrača.

- Prije utakmice sa Španijom pričao sam na nekoliko mlađih igrača i osijetio sam kod njih samopouzdanje i spremnost da daju mnogo reprezentaciju - izjavio je Pavlović, a zatim se podsjetio meča koji su Srbija i Danska odigrale u Minhenu 25. juna.

U drugom meču grupe od 20.45 sati u Ženevi igraju Švajcarska i Španija.