latinica  ћирилица
08/09/2024 |  10:24 ⇒ 10:46 | Autor: TANЈUG

Vučić u Krupnju obišao crkvu Uspenja presvete Bogorodice i muzejski kompleks (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas kompleks crkve Uspenja presvete Bogorodice u Krupnju gdje je razgovarao sa sveštenstvom kao i muzejski kompleks.
Vučić u obilasku (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Vučić u obilasku (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

On je obišao Muzej seoskog enterijera 19. i 20. veka, Muzej starih zanata kao i Muzej sećanja i Spomen obeležje iz Prvog svjetskog rata.

Vučić je razgovarao sa starešinom crkve protojerejem-stavroforom Aleksandrom Đurđevim.

- Vi ste bili kod mene u muzeju dole u Krupnju i ja hoću da vam kažem da sam razgovarao sa predsjednikom opštine, i riješio da muzej poklonim državi Srbiji. Smatram da pripada mom otečastvu, neprocijenjiva je vrednost muzeja. Samo nam je problem kako konzervirati, trebaju nam znatna sredstva da konzerviramo i da adaptiramo prostor - rekao je starješina crkve Vučiću.

U Muzeju sjećanja, kako je rečeno, izložene su vrijedne fotografije, na kojima su prikazani mnogi ljudi koji su dolazili u muzej, među kojima su crkveni velikodostojnici kao i brojni ambasadori.

Vučić je naveo da su vladika Јerotej i starješina crkve Protojerej Stavrofor Aleksandar Đurđev divni domaćini, i da sa toliko ljubavi vode računa o ovoj svetinji.

- Ljepote crkve i kompleksa crkve Uspenje presvete Bogorodice u Krupnju ne mogu se opisati riječima - napisao je on na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)