latinica  ћирилица
08/09/2024 |  11:27 ⇒ 11:27 | Autor: RTRS

Brojni radovi na putevima

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača.
Radovi na putu - Foto: RTRS
Radovi na putuFoto: RTRS

Na putevima u BiH saobraćaj se odvija na suvim i samo ponegdje vlažnim kolovozom.

Nadležni pozivaju vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Ukazuju i svim ostalim učesnicima u  saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Sanacioni radovi izvode se na brojnim dionicama zbog čega je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. To se, prije svega, odnosi na putne pravce Kladanj-Vlasenica, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U toku su radovi na obnovi mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog čega je usporeno kretanje vozila do 30 tona, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na GP Karakaj, kod Zvornika. Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Međutim, ovakvo stanje je podložno čestim izmjenama zbog čega se vozačima savjetuje da se informišu putem video nadzornih kamera koje su dostupne na veb stranici AMS Republike Srpske i BIHAMK-a.