latinica  ћирилица
08/09/2024 |  14:39 ⇒ 14:39 | Autor: RTRS

OS Srpske: Ženska odbojkaška reprezentacija BiH - talac saveza iz FBiH

Upravni odbor Odbojkaškog saveza Republike Srpske naveo da je ženska odbojkaška reprezentacija BiH postala talac pojedinaca iz Odbojkaškog saveza Federacije BiH, kojima, kako navode, očigledno reprezentacija i njen uspjeh ne znače ništa, ali služi za "obračun" sa drugima.
Odbojka - Foto: RTRS
OdbojkaFoto: RTRS

Iz Odbojkaškog saveza Srpske saopšteno je da su razočarani činjenicom da je ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji BiH uskraćeno pravo da se takmiči u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i to zbog nemogućnosti Upravnog odbora Odbojkaškog saveza BiH da donese potrebne odluke o imenovanju selektora, stručnog štaba i drugim pitanjima koja su uslov za nastup reprezentacije.

- Donošenje ovih odluka je onemogućeno zbog činjenice da sjednicama Upravnog odbora Odbojkaškog saveza BiH u posljednjih godinu dana nije prisustvovao dovoljan broj članova iz Odbojkaškog saveza FBiH. Samim tim, zbog nedostatka kvoruma nije bilo moguće riješiti pitanja u vezi sa nastupom reprezenatcije - navodi se u saopštenju.

Iz ovog Saveza su podsjetili da je od aprila prošle godine Upravni odbor Odbojkaškog saveza BiH zasjedao sa potrebnim kvorumom na samo dvije sjednice.

- Smatramo katastrofalnom situaciju u koju su pojedinci iz Odbojkaškog saveza FBiH svojim nečinjenjem doveli žensku reprezentaciju BiH i Odbojkaški savez BiH - ističe se u saopštenju.

Iz Odbojkaškog saveza Republike Srpske poručuju da će nastaviti da rade u interesu odbojke u BiH, da ostaju trajno opredijeljeni za unapređenje ukupne organizacije, uspješnog funkcionisanja Odbojkaškog saveza BiH, nastupa odbojkaških reprezentacija, afirmaciju odbojke u BiH, u okviru Svjetske odbojkaške federacije i Evropske odbojkaške konfederacije.

U saopštenju se dodaje da još nije kasno za odbojku i odbojkaške reprezentacije bez obzira na probleme koji su nastali.

- U ovom trenutku bitno je otkloniti opstrukcije i blokade, vratiti se poslovima i obavezama. Mi smo bili spremni za taj rad i ne odustajemo - poručuju iz Odbojkaškog saveza Srpske.