latinica  ћирилица
08/09/2024 |  21:06 | Autor: TANЈUG

Stojković: Nisam primjetio nijednu ozbiljnu šansu Danske, a ni naš raspad sistema

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je poslije poraza od Danske (0:2) da nije primjetio nijednu ozbiljnu šansu rivala, kao ni "raspad sistema" njegove ekipe.
Dragan Stojković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Dragan Stojković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

- Znamo da imamo ili da smo imali kadrovske probleme. Znali smo da će na fizičkom planu biti jako teško. Momci su dali sve od sebe. Nimalo nije lako. Smatram da smo prvo poluvrijeme odigrali u egalu. Bilo je 50-50. Nisam primjetio nijednu ozbiljnu šansu njihovu, ni naš raspad sistema - rekao je Stojković poslije utakmice na konferenciji za medije.

Selektor je istakao da je vođstvo Danaca došlo u "nevrijeme".

- Bio sam siguran da će biti egal u prvom, a da u drugom bude drugačije sa izmjenama. VAR soba je odlučila opet protiv nas. Šta ćemo, moramo da poštujemo to. U drugom poluvremenu se vidjela fizička nadmoć Danaca. Ne bi trebalo previše kritikovati. Krenuli smo u ciklus sa velikim bodom. Nemojte zaboraviti da imamo utakmicu kod kuće protiv Danske - dodao je Stojković.

Istakao je Stojković da je Danska u ovom trenutku kvalittenija ekipa.

- Ako poredimo danas ekipu Danske sa nama, vidjećete individualni kvalitet koji je na njihovoj strani. Valja biti pošten i priznati. Oni imaju kompletan sastav. Mi smo imali čak trojicu igrača koji su bili pa otišli. Uspjeli smo da pariramo prvo poluvrijeme -  podvukao je Stojković.

Na kraju je Stojković rekao da će vidjeti na koga će moći da računa za oktobarske mečeve, kod kuće protv Švajcarske i u gostima protiv Španije.

- To ćemo vidjeti. Imamo još mjesec dana do toga. Vidjećemo na koje igrače možemo da računamo. Za to služi Liga nacija nama. Mi ne mislimo da ćemo igrati finale. U oktobru će možda biti izmijenjen sastav. Ima vremena - zaključio je Stojković.