latinica  ћирилица
09/09/2024 |  07:03 ⇒ 07:57 | Autor: TANЈUG

Košarkaši Partizana ubjedljivom pobjedom u finalu osvojili turnir u Trapaniju (VIDEO)

Košarkaši Partizana osvojili su pripremni turnir na Siciliji pošto su u finalu ubjedljivo savladali domaćina Trapani rezultatom 89:61.
KK Partizan (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija) -
KK Partizan (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija)

Poslije prve dionice Partizan je vodio 20:19, a na poluvremenu je bilo 42:33 za izabranike Žejka Obradovića koji su odigrali mnogo bolje nego u polufinalu turnira protiv Dertone koju su sinoć pobijedili poslije produžetka rezultatom 96:94.

U trećoj dionici Partizan je prelomio meč i poslije 30 minuta vodio 68:44, pa se samo postavljalo pitanje kojom će se razlikom meč okončati, a na kraju je bilo plus 28.

      View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

Danac Gabrijel Lundberg je predvodio Partizan sa 24 poena, 16 je dao Brendon Dejvis, Sterling Braun 14, Frenk Nilikina osam, a po sedam Karlik DŽons i Vanja Marinković.

Zbog predostrožnosti večeras nije igrao Tajrik DŽons koji je osijetio bol u finišu sinoćne utakmice. Na turniru zbog povrede nije igrao Ajzeja Majk, dok je Dvejn Vašington dobio slobodno zbog rođenja djeteta. Mladi srpski igrači Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević ostali su u Beogradu i igrali utakmice u svojoj generaciji.

Ranije danas u meču za treće mjesto Dertona je pobijedila Golden Kingse iz Јapana rezultatom 80:71.

Partizan naredne pripremne mečeve igra od 13. do 15. septembra kad će u Beogradu na turniru ugostiti Pariz i AEK.