latinica  ћирилица
09/09/2024 |  07:55 ⇒ 12:17 | Autor: RTRS

I dalje gori u NP "Drina"; Situacija teška, očekuje se helikopter (VIDEO)

Situacija na požarištu u Nacionalnom parku "Drina" Srebrenica je alarmantna, rekao je za RTRS Mujo Hasanović, zamjenik komandira Vatrogasne jedinice Srebrenica.
Požar, NP "Drina" - Foto: RTRS
Požar, NP "Drina"Foto: RTRS

Hasanović je rekao da su tri ekipe vatrogasaca i noćas gasile vatru i da ulažu sve napore kako bi situacija bila stavljena pod kontrolu, ali da to nije moguće bez dejstva helikoptera ili kiše, koju očekuju tokom dana.

On je pojasnio da gori nepristupačan teren iznad sela, koje je ugroženo zbog mogućeg širenja vatre.

- Užareno kamenje se kotrlja, mi smo presjekli tu liniju, nadamo se da se vatra neće proširiti - rekao je Hasanović.

Podsjećamo, na požarištu je juče dejstvovao helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U Republici Srpskoj, osim požara kod Srebrenice koji za sada ne predstavlja rijetnju po objekte, nema drugih ugroženih područja, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Republička uprava civilne zaštite Boris Trninić.

Trninić je naveo da su završene sve dozvole i da će na požarištu na području Srebrenice nastaviti da djeluje helikopter Helikopterske jedinice MUP-a Srbije u koordinaciji sa Helikopterskim servisom Republike Srpske.

- Na terenu su vatrogasci Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Srebrenica. Nadamo se da ćemo u narednih pet-šest časova uz pomoć helikoptera riješiti situaciju - naglasio je Trninić.