latinica  ћирилица
09/09/2024 |  08:43 ⇒ 10:57 | Autor: RTRS

Tužbe protiv NATO zbog posljedica bombardovanja - Aleksić pozvao građane Srpske da dostave nalaz biopsije (VIDEO)

Advokat Srđan Aleksić, čija je kancelarija tužila NATO nakon bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, pozvao je građane Republike Srpske koji imaju nalaz biopsije da su oboljeli od kancera kao posljedice bombardovanja da se jave u njegovu kancelariju u Nišu kako bi pokrenuli postupak protiv tog vojnog saveza.
NATO bombardovanje Pala - Foto: RTRS
NATO bombardovanje PalaFoto: RTRS

- Nalazi biopsija potvrđuju da naši klijenti u tijelu imaju teške metale i osiromašeni uranijum i to je apsolutni dokaz na našoj strani - rekao je Aleksić za RTRS, dodajući da građani imaju pravo da se obrate sudu i traže zaštitu svojih prava.

On je pozvao sve ljude iz Republike Srpske da dostave nalaze biopsije onih koji su bili izloženi dejstvu osiromašenog uranija i teško su oboljeli ili preminuli, a spremni su oni ili njihove porodice da tuže NATO.

Aleksić je pojasnio da prostor Srbije i Srpske spada u zdravu životnu sredinu i da je prisustvo osiromašenog uranijuma u organizmu jasan pokazatelj posljedica NATO bombardovanja, jer nema drugog izvora, poput prljave industrije, odakle bi uranijum došao u tijelo.

Aleksić je pojasnio da uz nalaz biopsije sudu dostavljaju i nalaz vještaka sudske medicine, dodajući da je u toku 35 sudskih postupaka.

- Imamo dokaze, pravda je na našoj strani i nadam se da će Evropski sud osuditi pripadnike NATO koji su učestvovali u agresiji na Srbiju i Republiku Srpsku. Takođe, očekujemo obeštećenja koja su prilično velika - rekao je on.