latinica  ћирилица
09/09/2024 |  09:05 ⇒ 09:09 | Autor: TANЈUG

Hrvatska: Povrijeđeno deset osoba, kombi s migrantima bježao od policije

Najmanje deset osoba je povrijeđeno jutros u Hrvatskoj, kada je s puta izletio kombi koji je prevozio migrante, a čiji vozač je prije toga odbio da se zaustavi po naredbi policije, saopštila je hrvatska policija.
Policija (Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT/ilustracija) -
Policija (Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT/ilustracija)

Brodsko-posavska policijska uprava izvjestila je o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas oko 03.05 u mjestu Malino, u kojoj je više osoba teško povrijeđeno, a ispostavilo se da je s puta izletio kombi s migrantima, prenosi Index.hr.

Saopšteno je da su policajci uočili vidno opterećen kombi, švajcarskih registarskih oznaka, koga su pomoću uključenih svjetlosnih i zvučnih znakova pokušavali da zaustave radi kontrole, ali se vozač oglušio o naredbe policije i nastavio vožnju povećavajući brzinu.

U saopštenju je navedeno da su nakon jednog do dva minuta policajci dolaskom do Malina uočili da je navedeni kombi sletio s puta, udarivši u stub javne rasvete.

Prema trenutnim saznanjima, u saobraćajnoj nesreći je povrijeđeno deset osoba, kojima je pružena ljekarska pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

Policija je nastavila dalji rad i obavljanje uviđaja, navodi se u saopštenju Policijske uprave.