latinica  ћирилица
09/09/2024 |  09:40 ⇒ 09:45 | Autor: RTRS

Atos banka i MUP Srpske predstavili video na temu bezbjednosti klijenata (VIDEO)

Atos banka i MUP Republike Srpske predstavili su drugi video u nizu posvećen bezbjednosti klijenata i građana koji je fokusiran na sigurnu kupovinu na internetu.
Naručivanje online (Foto: EPA-EFE/HARISH TYAGI/ilustracija) -
Naručivanje online (Foto: EPA-EFE/HARISH TYAGI/ilustracija)

- U današnjem digitalnom svijetu, onlajn kupovina je postala neizostavan dio svakodnevnog života. Ipak, kako bi onlajn iskustva naših klijenata bila što sigurnija, važno je biti svjestan potencijalnih rizika i primjenjivati najbolje prakse zaštite. Upravo to prikazano je u okviru ovog video spota koji je dio naše kontinuirane posvećenosti očuvanju bezbjednosti klijenata - izjavili su ovim povodom iz Atos banke.

Kroz video spot na temu "Sigurna kupovina na internetu" klijenti i građani će imati priliku da saznaju kako da prepoznaju bezbjedne i pouzdane onlajn prodavnice, te koje mjere predostrožnosti treba preduzeti pri unosi ličnih i finansijskih podataka.

- I ovom prilikom savjetujemo građane da prilikom kupovine putem interneta budu oprezni, te da za onlajn kupovinu koriste samo sigurne i provjerene sajtove, a ukoliko građani smatraju da su žrtve ovog oblika prevare, potrebno je da obavijeste Banku koja je izdavalac kartice u svrhu blokiranja kartice i pokušaja povrata novca, te da slučaj prijave policiji - dodaje se u saopštenju.