latinica  ћирилица
09/09/2024 |  12:58 ⇒ 14:18 | Autor: RTRS

Višković: Srpska opredijeljena za evropski put

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković primio je danas u Banjaluci u nastupnu posjetu ambasadorku Češke u BiH Јanu K. Lolić Šindelkovu.
Višković i Lolić Šindelkov - Foto: Ustupljena fotografija
Višković i Lolić ŠindelkovFoto: Ustupljena fotografija

Višković je poželio ambasadorki Češke uspješan rad i izrazio spremnost za dobru saradnju u budućem periodu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje, sa posebnim naglaskom na oblasti energetike, turizma i putne infrastrukture.

Premijer Srpske je upoznao ambasadorku Češke sa mjerama koje je Vlada Republike Srpske kreirala za poboljšanje poslovnog ambijenta, uključujući podsticaje za domaće i strane investitore.

Višković je istakao potencijal u banjskom turizmu kao značajnu priliku za strane investitore, uz ogromne olakšice i brz povrat uloženih sredstava.

U oblasti energetike, premijer je naglasio prioritet povećanja udjela zelene energije u Evropi, ističući hidro potencijal Republike Srpske, kao i mogućnosti u sektoru solarne energije, vjetroelektrana i biomase.

Višković je ponovio da je Republika Srpska opredijeljena za evropski put i da je Srpska dala saglasnost na dokument Plan rasta, gdje je usaglašeno 113 mjera, navedeno je u saopštenju.