latinica  ћирилица
09/09/2024 |  13:33 ⇒ 13:41 | Autor: RTRS

Bjegović: Napad na ambasadorku Srbije - proizvod Kurtijeve politike

Napad na srpsku ambasadorku Srbije u Španiji Irenu Šarac je proizvod Kurtijeve politike, koja sije mržu i agresiju prema svemu što je srpsko, rekao je Miroslav Bjegović, savjetnik premijera Srbije za bezbjednost.
Miroslav Bjegović - Foto: RTRS
Miroslav BjegovićFoto: RTRS

- Upravo ovaj napad pokazuje da su i mlade šiptarske generacije zatrovane politikom ekstremnog nasilja koja mora biti sankcionisana, kako u Šapaniji tako i u svakoj demokratskoj zemlji. Smatram da svima mora postati jasno, prije svega zemljama EU da na ovaj narastajući bezbjednosti problem moraju reagovati zajedničkim stavom i bezbjednosnim aparatom dok ne bude kasno, jer albanski ekstremizam prijeti ne samo srpskom entitetu već cjelokupnom evropskom - kaže Bjegović.

Kaže da ovaj sramni čin pokazuje i njihovu genetsku hrabrost napada na jednu ženu, i to sa leđa, a potom i bježanja iz straha zbog kukavičluka.

- Kao što Kurti sa naoružanim tzv. specijalnim jedinicama teroriše i napada goloruk srpski narod na sjeveru Kosova i Metohije, ne shvatajući da Srbe nikada neće uplašiti i da će oni svjesno trpiti zarad mira ali samo do one posljednje crvene linije - navodi Bjegović.