latinica  ћирилица
09/09/2024 |  14:25 ⇒ 16:06 | Autor: RTRS

Za Vladu Srpske i EBRD važno usvajanje Plana rasta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima delegacije Evropske banke za obnovu i razvoj.
Višković i delegacija EBRD-a - Foto: Ustupljena fotografija
Višković i delegacija EBRD-aFoto: Ustupljena fotografija

Višković je poželio novoj direktorici Evropske banke za obnovu i razvoj za BiH Steli Melnik dobrodošlicu, istakavši da se nada uspješnoj saradnji zasnovanoj na partnerskim odnosima, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na sastanku je ocijenjeno da su zahvaljujući dosadašnjoj dobroj saradnji uspješno realizovani određeni projekti, kao i da je nekoliko projekata trenutno u fazi pregovaranja.

Istaknuto je da je jedan od najznačajnijih projekata koji se realizuju uz podršku EBRD-a obilaznica oko Doboja na Koridoru 5C, restrukturisanje Željeznica, kao i projekti u putnoj infrastrukturi.

U saopštenju se navodi da je i za Vladu Republike Srpske i za EBRD važno usvajanje dokumenta Plan rasta za Zapadni Balkan i poručeno da je Republika Srpska usaglasila i prihvatila svih 113 mjera.

Višković je zahvalio dosadašnjem šefu kancelarije EBRD-a u BiH Mauneli Nesl na korektnoj saradnji i poželio joj uspjeh na novom angažmanu.