latinica  ћирилица
09/09/2024 |  14:48 ⇒ 15:39 | Autor: SRNA

"Kurtijev režim udario na najslabije, odgovorni da zaustave njegovo nasilje"

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov pozvao je međunarodnu zajednicu da reaguje na nalog beskrupuloznog režima Aljbina Kurtija da se Udruženje "Podrži me", koje okuplja djecu i porodice djece sa posebnim potrebama, iseli iz prostorija u Leposaviću.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

Arlov je izjavio za Srnu da je razgovarao telefonom sa članovima udruženja i poručio da neko ovom nasilju mora konačno da stane na kraj.

- Moramo biti ponosni na naš srpski narod što uprkos svim tim dugogodišnjim represijama želi da ostane i opstane na Kosovu i Metohiji. Molimo sve međunarodne faktore, Kfor, Euleks, Unmik i sve koji djeluju na Kosovu i Metohiji da zaštite srpski narod i mlade sa poteškoćama u razvoju - rekao je Arlov.

On je dodao da na sjeveru Kosova i Metohije ima više od 200 članova udruženja "Podrži me", a 45 u Leposaviću.

Arlov je rekao da na djecu, a posebno na djecu sa poteškoćama u razvoju, ni jedan režim nigdje i nikada ne bi smio da udari.

- To je osjetljiva kategorija i u najboljim uslovima, a posebno u uslovima represalija koje se nad njima provode - rekao je Arlov.

On je podsjetio da je Odbor u protekloj deceniji pružio značajnu pomoć Udruženju "Podrži me" i da je za izgradnju velikog dnevnog centra u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici donirao više od 380.000 evra.

- Bez obzira na sve, snažno ćemo nastaviti da podržavamo naše male prijatelje i uopšte Srbe na Kosmetu. Već od 1. oktobra pa do 30. novembra organizujemo humanitarnu akciju za pomoć Kosovu i Metohiji putem M:tela i humanitarnog broja 1401 - rekao je Arlov i poručio da bez obzira na sve Srbi na Kosmetu ne smiju biti ostavljeni.

Arlov je podsjetio da mu je već pet godina zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju i da je devet puta vraćan sa prelaza Јarinje.

- Pravi razlog za višegodišnju zabranu je što Odbor i ja pomažemo i stimulišemo srpski narod na Kosovu i Metohiji. Mi ćemo još čvršće stati i pomagati Udruženju "Podrži me" i njihove članove - rekao je Arlov.

Policija samoproglašenog Kosova danas je iz trezora Narodne banke Srbije u Leposaviću odnijela dokumentaciju, a Udruženju "Podrži me" je naloženo da iznesu svoj namještaj iz prostorija u kojim su do sada bili.