latinica  ћирилица
09/09/2024 |  15:00 ⇒ 16:18 | Autor: SRNA

Nastavak finansijske podrške EBRD-a projektima u Srpskoj

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj BiH Manuela Nesl konstatovali su na današnjem sastanku u Banjaluci da postoji opredjeljenje EBRD-a za nastavak finansijske podrške i sprovođenje strateških infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj.
Nedeljko Čubrilović i Manuela Nesl - Foto: SRNA
Nedeljko Čubrilović i Manuela NeslFoto: SRNA

Čubrilović i Neslova, koja je boravila u oproštajnoj posjeti, razgovarali su o dosadašnjoj saradnji na aktuelnim infrastrukturnim projektima u oblasti drumskog i željezničkog saobraćaja, sa akcentom na izgradnju magistralnog puta Foča-Šćepan Polje, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Sagovornici su ocijenili da je dosadašnja saradnja saradnja Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i EBRD-a bila izuzetno uspješna, te je izraženo uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Čubrilović je zahvalio je Neslovoj na izuzetnom doprinosu tokom angažmana na poziciji šefa Kancelarije EBRD-a u BiH i poželio mnogo uspjeha u daljem radu i profesionalnom angažmanu.