latinica  ћирилица
09/09/2024 |  15:47 ⇒ 17:26 | Autor: RTRS

Tadić: Politička djeca Mladih muslimana, Islamske deklaracije A. Izetbegovića i političkog Sarajeva

Odbornik švajcarske Liberalne zelene partije Sanija Ahmeti, koja je porijeklom iz BiH, vježba gađanje iz pištolja koristeći kao metu sliku Bogorodice koja u naručju drži Isusa Hrista.
Ognjen Tadić - Foto: RTRS
Ognjen TadićFoto: RTRS

Nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografiju svoje mete, reagovao je pravnik Ognjen Tadić.

- Politička djeca Mladih muslimana, Islamske deklaracije A. Izetbegovića i političkog Sarajeva - napisao je Tadić na društvenoj mreži Iks.

Podsjećamo, lokalni mediji navode da je slika u koju puca Sanija reprodukcija srednjovjekovnog italijanskog umjetnika preuzeta iz ilustrovanog kataloga. Ahmetijeva je, odmah nakon žučih reakcija, uklonila objavu i izvinila se, prenosi Srna.

Ona je navela za list "Blik" da je iskoristila sliku iz kataloga jer je "bila prave veličine i dovoljno vidljiva da posluži kao meta".

Ahmetijeva se pravdala da nije obratila pažnju na sadržaj slike i priznala da to nije bilo u redu, te da je njen postupak bio apsolutno glup.

Nekoliko konzervativnih političara osudilo je postupak Ahmetijeve i zatražilo da podnese ostavku. Neki od njih su je optužili i za podsticanje mržnje prema hrišćanima i zaprijetili da će preduzeti pravne mjere.

Članovi porodice Sanije Ahmeti došli su u Švajcarsku kao izbjeglice iz BiH devedesetih godina prošlog vijeka, prenosi Raša tudej.