latinica  ћирилица
09/09/2024 |  16:38 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

Dodik u Bosanskom Petrovcu: Za povratnike pomoć pola miliona, za crkvu 100.000 KM (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon 16 godina danas u Bosanskom Petrovcu. Centar za pomoć povraticima dok je on predsjednik dobijaće 500.000 maraka, a u naredna dva mjeseca doniraće još 100.000 maraka za crkvu.
Milorad Dodik u Bosanskom Petrovcu - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad Dodik u Bosanskom PetrovcuFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodijelio je 56 ugovora o donaciji sitne stoke srpskim povratnicima u Unsko-sanski kantona što je takođe finansirao Kabinet predsjednika.

Predsjednik Srpske je naglasio da odnosi između lokalnog stanovništva u Bosanskom Petrovcu, tj. Srba i Bošnjaka su homogeni, i da tu nema nekih većih problema.

- Moramo još više da pomognemo naše ljude ovdje. Oni gledaju prema Republici Srpskoj i moramo da budemo daleko više prisutni na ovom prostoru. Važno je zato da imamo naše ljude na lokalnom nivou kako bi još više pomogli tim ljudima - rekao je Dodik.

Poručio je da će pomagati i u budućem vremenu.

- Dok sam je predsjednik Srpske Centar za pomoć povraticima dobijaće iz mog kabineta 500.000 maraka. To isto bi mogla da uradi i Vlada Republika Srpske. Crkva je mjesto koje nas okuplja, i u naredna dva mjeseca doniraćemo još 100.000 maraka za potrebe našeg sveštenstva - naglasio je Dodik.

Nemanja Davidović, predsjedavajući Opštinskog vijeća Bosanski Petrovac istakao je da je ovo istorijski dan za njih.

- Nakon 16 godina ponovo smo imali čast da ugostimo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Povratnici zaista s ponosom mogu reći da osjećaju predsjednika Dodika svojim i da na njega mogu uvijek računati kada imaju probleme i nedaće. Izrazio je razumijevanje za poljoprivrednike povratnike - istakao je Nemanja Davidović, predsjedavajući Opštinskog vijeća Bosanski Petrovac i direktor Centra za podršku povratnicima.

Zoran Manojlović iz Bosanskog Petrovca, otac troje djece i nezaposlen, rekao je novinarima da drugi put dobija pomoć Centra za podršku povratnivima u vidu donacije krupne i sitne stoke i zahvalio predsjedniku Srpske za podršku.