latinica  ћирилица
10/09/2024 |  07:50 ⇒ 08:45 | Autor: RTRS

Promocija "Sabranih djela Alekse Šantića" (VIDEO)

U okviru 105. Šantićevih večeri poezije danas će biti održan program "Šantićeva trajanja", te promocija "Sabranih djela Alekse Šantića" u izdanju "Prosvjetinog" Gradskog odbora Mostar, koje je priredio profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Duško Pevulja.
Manastir Žitomislić, Mostar - Foto: RTRS
Manastir Žitomislić, MostarFoto: RTRS

Program i promocija biće održani u manastiru Žitomislić.

U drugom dijelu programa biće održan naučni skup "Aleksa Šantić - 100 godina nakon smrti".

Svečanost dodjele književne Nagrade "Aleksa Šantić" i pjesničko veče dobitnika Zdravka Miovčića biće upriličeni sutra u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

Program se nastavlja u petak u Narodnom pozorištu Mostar, kada će omiljeni pjesnik Mostara Pero Zubac, zajedno sa Milošem Zupcem i bendom održati pjesničko-muzičko veče "Živa reč".

Poetska predstava DIS teatra Banjaluka satkana od Šantićevih stihova, pjesničkih slika i emocija pod nazivom "Gorki plamen", autora Novice Bogdanovića biće održana u subotu, u 19.00 časova u Vladičanskom dvoru.

Manifestacija se završava u Nevesinju, gdje će, tradicionalno, biti održan program "Nevesinje - druga Šantićeva kuća", a u okviru kojeg će u Kulturnom centru "Nebojša Glogovac" biti odigran "Gorki plamen".

Organizatori ove manifestacije su mostarski Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo "Gusle".