latinica  ћирилица
10/09/2024 |  09:48 ⇒ 14:34 | Autor: RTRS

Kovačević: Mali Dino želi da bude veći Izetbegović od Bakira (VIDEO)

Mislili smo da ministar inostranih poslova i lider "Trojke" Elmedin Konaković ima ambiciju da poput predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Srpskoj, donese istinski boljitak građanima Federacije, osjećaj ponosa i pripadnosti u FBiH i bude "federalni Dodik", ali se ispostavilo da mali Dino samo želi da bude veći Izetbegović od Bakira, rekao je danas delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Po starom običaju u FBiH, u političkom Sarajevu kada god imate neki problem, a očigledno je da Dino Konaković ima mnogo problema, spomenite i napadnite Dodika i to će vam sigurno donijeti političke poene - rekao je Kovačević za RTRS, komentarišući izjavu Konakovića da se Dodik "polako zakopava u rupu" i gubi od BiH 3:0.

Kovačević je podsjetio da su tako o Dodiku nekad pričali i drugi federalni političari, poput Zlatka Lagumdžije, Harisa Silajdžića, Sulejmana Tihića i Bakira Izetbegovića koji su, kaže, sada politička prošlost.

- Potreba da njihovi vodeći političari redovno hodaju i tabire po firmama koje proizvode oružje je već mnogo opasnija i ako je stavite u kontekst dešavanja širom svijeta, a gdje uvijek kao učesnike imate ljude koji dolaze baš sa tog prostora i tog dijela BiH, onda vam stvari budu još jasnije - rekao je Kovačević.

Kovačević je naglasio da je politička situacija u FBiH potpuno urušena, jer "Trojka" nije uspjela da opravda očekivanja i uradi bilo šta relevantno na federalnom nivou, a SDA nije uspjela da se vrati. Sada se oni, kaže Kovačević, nalaze tu negdje, u suštini, nigdje.

- Biti ministar spoljnih poslova i radovati se da se jednom demokratski izabranom lideru u "vašoj državi", jednom od predstavnika naroda u toj "državi" sudi zato što ne poštuje zakon koji je nametnuo neki stranac kojeg niko nije izabrao i imenovao, pokazuje već koliko uopšte ne razumijete politku i koliko je sve to čemu se radujete ustvari samo kratkoročno radovanje - rekao je on.

Kovačević je istakao da je Republika Srpska stabilna za razliku od Federacije BiH koja je potpuno izgubljena, nestabilna i ima urušenu političku scenu.

- Srpska je potpuno stabilna, zna se ko je njen lider i koja je preovlađujuća politička snaga. Republika Srpska nema nijedan problem finansijske ili bilo koje druge prirode, ima danas veću prosječnu platu iako je do prije 10 godina ta razlika bila ogromna u korist FBiH. Svi ti parametri su danas bolji u Republici Srpskoj i Srpska nastavlja da raste, jača i razvija se, a vi gospodo vidite šta ćete - poručio je Kovačević.