latinica  ћирилица
10/09/2024 |  13:11 ⇒ 13:14 | Autor: RTRS

Јaćimović: Saobraćajni kolaps u Banjaluci rezultat neodgovornog odnosa gradske vlasti (VIDEO)

Stručnjak za bezbjednost saobraćaja Milenko Јaćimović rekao je da saobraćajna infrastruktura u Banjaluci ne prati rast broja novoregistrovanih vozila u gradu što dovodi do kolapsa, čestih saobraćajnih nezgoda i stradanja pješaka.
Milenko Јaćimović - Foto: RTRS
Milenko ЈaćimovićFoto: RTRS

- U Banjaluci je registrovano 90.000 putničkih motornih vozila i svake godine taj broj poraste za 2.000 novoregistrovanih vozila, a saobraćajna infrastruktura ostaje ista - rekao je Јaćimović.

On je istakao da su gradu potrebni parkinzi, dodajući da je gradska administracija od prošle godine ukinula 700 parking mjesta.

- Imam osjećaj da se neko igra saobraćajem i građanima Banjaluke - istakao je Јaćimović.

On je u Јutarnjem programu RTRS-a naveo da je prošle godine u saobraćajnim nesrećama u Banjaluci stradalo stotinu pješaka.

- Čak 60 biciklista doživjelo je saobraćajnu nezgodu. Broj saobraćajnih nezgoda u Banjaluci u prošloj godini porastao je na 4.000 i sve je vezano za nedomaćinski i stihijski odnos prema saobraćaju i saobraćajnoj infrastrukturi od strane ove administracije. Mislim da tamo neko spava - rekao je Јaćimović.

On je istakao da je odnos gradske vlasti prema ovom pitanju neodgovoran, poručujući da bez struke i stručnih ljudi nema napretka u Banjaluci.

Komentarišući gradnju tri kružna toka u gradu i svakodnevne gužve u gradu, Јaćimović je rekao:

- Koljemo vola za kilogram mesa. Pravimo ogromne troškove građanima Banjaluke kroz kolone vozila koje troše energente, zagađujemo okolinu izduvnim gasovima, stavaramo ogromnu buku, građani kasne na odredišta.