latinica  ћирилица
10/09/2024 |  17:09 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Konaković za probleme u FBiH krivce traži u Srpskoj (VIDEO)

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković ponovo za sve probleme u Federaciji, krivce traži u Republici Srpskoj.
Elmedin Konaković - Foto: RTRS
Elmedin KonakovićFoto: RTRS

Zabrinut rastom SDA, svoju i popularnost stranke čiji je predsjedik, želi da ojača napadima na Milorada Dodika, iako i danas u Sarajevu na njega gledaju kroz prizmu nedavne policijske akcije razbijanja narko kartela u Federaciji.

Nezvanično, servilanost američkom ambasadoru Majklu Marfiju spasila je Konakovića od hapšenja u trenutku kada su njegovom kumu Goranu Memiji stavljene lisice na ruke.

Podsjećamo Konaković je u Konjicu rekao da "Republika Srpska gubi od BiH, da je država jača tri puta nego ranije, da Dodik ide na sud, a da su svi u Srpskoj sankcionisani".

Opterećen kriptovano-narko vezama sa svjetskim kartelima, jačanjem SDA, zaludnošću sopstvenom političkom veličinom, Elmedin Konaković po oprobanom receptu probleme vidi u Srpskoj, "udara" po njenom predsjedniku. Otvoreno se raduje sudskom procesu protiv Milorada Dodika, američkim sankcijama. Јalov pokušaj da "Mali Dino postane veći Izetbegović od Bakira" - naveo je Radovan Kovačević, delegat u Klubu Srba u Domu naroda PS BiH.

Biti ministar inostranih poslova i radovati se da jednom demokratski izabranom lideru u vašoj državi, jednom od predstavnika jednog naroda u vašoj državi se sudi zato što zato što ne poštuje zakon koji je nametnuo neki tamo stranac, pokazuje koliko ne poznajete politiku.

Kao bivši košarkaš, Elmedin Konaković koristi sportski žargon.

Komentarišući aktulenu političku situaciju tvrdi da Republika Srpska gubi 3:0 od države BiH, time je makar i verbalno odvojio Srpsku od Bosne.

O tačnosti rezultata dovoljno je reći da Srpska zadržala imovinu koju je unijela u Dejtonski sporazum i vidljivost na evropskom putu.

- Ono što je njegov problem što pokušava da u takmičarsku poziciju stavi zajednički nivo i entitete. Ako ćemo tako gledati onda su entiteti u prednosti u odnosu 1:100, on to ne razumije, a nije ni čudo što ne razumije jer je jedan politički amater. Mi poštujemo slovo a ne duh Dejtonskog sporazuma, međutim oni ne poštuju ništa već se zalažu za neku imaginaciju, iluziju u kojoj niko nema prava sem bošnjačkog naroda - poručila je Sanja Vulić, šef Kluba poslanika u Predstavničkom domu PS BiH.

Lider NiP-a pokušava da se dodvori radikalizovanom biračkom tijelu u Federaciji, kaže pravnik Ognjen Tadić.

Njegove izjave su ogledalo unutrašnjeg bošnjačkog sukoba između Trojke i SDA, takmičeći se ko će nanijeti veću štetu Republici Srpskoj, navodi Staša Košarac.

- To je amaterska politika u kojoj ne mogu postići doslovno ništa. Јedina žrtva tog sukoba je BiH - kaže Košarac.

Nimalo slučajno ispred fabrike municije u Konjicu, požalio se Elmedin Konaković kako mora da sjedi i dogovara s ljudima "s kojima se pucao u ratu".

Јoš da javno kaže kako je "pucački" staž stekao kao pripadnik desete brdske brigade, koja je pod komandom zloglasnog Mušana Topalovića Cace, lokalitet Kazani u Sarajevo, pretvorila u jedno od najvećih srpskih stratišta.