latinica  ћирилица
10/09/2024 |  17:21 ⇒ 19:18 | Autor: TANЈUG

Arsenijević i Orlović pušteni iz pritvora

Predsjednik i potpredsjednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević i Ivan Orlović koji su danas privedeni u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zbog navodnog remećenja javnog reda i mira, pušteni su nakon izrečene kazne, javlja dopisnik Tanjuga.
Kosovska Mitrovica (foto: TANJUG / DOPISNIK KIM) -
Kosovska Mitrovica (foto: TANJUG / DOPISNIK KIM)

Oni su privedeni zbog duvanja u pištaljke u vrijeme dok je sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u pratnji velikog broj pripadnika tzv. kosovske policije boravio premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, zajedno sa tzv. ministrima unutrašnjih poslova i lokalne samouprave Đeljaljom Svećljom i Aljbertom Krasnićijem.

Nakon hapšenja Arsenijevića i Orlovića ispred policijske stanice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice okupili su se članovi Srpske demokratije i građani koji su duvajući u pištaljke izrazili svoje nezadovoljstvo zahtevajući njihovo oslobađanje, ali i puštanje na slobodu četvorice uhapšenih srpskih mladića.

Kako je navedeno, njima je određen pritvor do 48 sati, a na teret im se stavlja navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.