latinica  ћирилица
10/09/2024 |  19:03 ⇒ 20:26 | Autor: RTRS

Vatrogasci iz Dervente uselili u novi objekat (VIDEO)

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica u Derventi nakon 70 godina, uselila je u novi objekat. Osim izgradnje funkcionalnog i modernog Vatrogasnog doma, obnovljena je i oprema i podmlađen kadar, što će omogućiti brže i kvalitetnije intervencije. Novi objekat vrijedan milion i 250 hiljada maraka, potpuno je izgrađen sredstvima grada.
Batrogasna jedinica Derventa - Foto: RTRS
Batrogasna jedinica DerventaFoto: RTRS

Punih 47 godina Vaskrsije Klopić radi kao vatrogasac. Često je rizikovao svoj, da bi spasio tuđi život. Cijeli radni vijek kaže priželjkuje da se Vatrogasni dom, građen 50-ih godina, izmjesti iz centra grada.Novi objekat kaže omogućiće lakši odlazak na intervencije, ali i bolje uslove za 17 pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice.

- Na početku nismo imali ovoliko sredstava ni opreme, ni vozila, kao što imamo sada. Znači svake godine, iz godine u godinu sve je lakše biti vatrogasac - rekao je vatrogasac Vaskrsije Klopić.

Za izgradnju i opremanje Vatrogasnog doma površine 1.200 metara kvadratnih, sredstva su obezbijeđena iz budžeta grada.

- Kompletna vatrogasna vozila su zanovljena u vatrogasno-spasilačkoj jedinici, tako da možemo odgovoriti na sve zahtjeve koji se postave pred nama, takođe izvršen je i podmladak - istakao je starješina Terotorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Derventa Slaven Pijetlović.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić rekao je da je objekat smješten u industrijskoj zoni.

- Smješten u industrijskoj zoni koji je blizu centra grada jednom saobraćajnicom, a drugom saobraćajnicom izlazi na Željezničku ulicu i odma je na pomoć svima - dodao je Simić.

Derventski vatrogasci raspolažu sa osam vozila. U narednom periodu planirana je nabavka vozila sa auto korpom i vozila za gašenje šumskih požara, kao i čamaca za spasavanje na vodi.