latinica  ћирилица
11/09/2024 |  07:23 ⇒ 07:23 | Autor: sputniknews.com

Obrt: Sinerov slučaj nije zatvoren!

Јanik Siner, prvi teniser svijeta, nije zvanično oslobođen optužbi zbog dopinga jer je istraga i dalje u toku.
Јanik Siner (foto: arhiva/EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD) -
Јanik Siner (foto: arhiva/EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD)

Iako su italijanski mediji prethodno prenijeli da žalba Svjetske antidoping agencije (VADA) nije uložena, ta instituacija je navela da konačna odluka nije donijeta.

Osvojio je Јanik Siner US Open, trenutno je na prvom mjestu ATP liste, ali nije sve tako blistavo za italijanskog tenisera.

Iako prvobitno nije kažnjen zbog dva pozitivna doping testa jer je navodno došlo do greške članova njegovog tima slučaj još nije zatvoren.

Najpre je Korijere dela Sera prenijela da VADA nije uložila žalbu i da je samim tim stavljena tačka na ovu dramu međutim VADA je ubrzo reagovala i na nekoliko adresa poručila da konačna odluka nije donijeta.

U ovom slučaju biće iskorišćen dodatni rok za žalbu koji traje još 21 dan koliko će očigledno još Italijan morati da strijepi.

U slučaju da se dogodi obrt i Sinera proglase krivim prvom teniseru svijeta poništavaju se titule na US Openu i na mastersima u Majamiju i Sinsinatiju, kao i poeni za polufinale Rolan Garosa, Indijan Velsa i Monte Karla, četvrtfinale Madrida, Vimbldona, Montreala.