latinica  ћирилица
11/09/2024 |  07:32 ⇒ 09:10 | Autor: RTRS

Na Konferenciji Evropskog udruženja fiziologa u Granadi i Medicinski fakultet iz Banjaluke (VIDEO)

U periodu od 4. do 7. septembra ove godine, španski grad Granada bio je domaćin 23. konferenciji Evropskog udruženja fiziologa, koju su organizovali Federacija evropskih fizioloških društava.
Zorislava Bajić i Ranko Škrbić - Foto: RTRS
Zorislava Bajić i Ranko ŠkrbićFoto: RTRS

Na konferenciji su predstavljeni značajni naučni doprinosi, a među njima je bila i doktorka Zorislava Bajić, koja je izložila rezultate istraživanja iz Centra za biomedicinska istraživanja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Njen rad bio je fokusiran na mehanizme zaštite i prevencije oštećenja srca, što je od velikog značaja za unapređenje kardiovaskularnog zdravlja.

Centar za biomedicinska istraživanja Medicinskog fakulteta Univerziteta ponosi se brojnim publikacijama u međunarodnim časopisima, značajnim projektima i saradnjom sa vodećim evropskim i svjetskim medicinskim institucijama.

Poziv za učešće na ovoj prestižnoj konferenciji u Granadi je još jedan dokaz da su rezultati provedenih istraživanja u Centru za biomedicinska istraživanja Medicinskog fakulteta prepoznati i cijenjeni u evropskoj naučnoj zajednici.

Ovakve konferencije predstavljaju izuzetnu priliku za razmjenu znanja i iskustava sa kolegama iz različitih međunarodnih institucija, kao i za promociju Medicinskog fakulteta i Univerziteta u Banjaluci na globalnoj naučnoj sceni.